Az önkielégítés, az alapvető szexualitás természetes része. Egy olyan természetes igény, amelyet az ember egész életében érez és nem igényel hozzá partnert. Az önkielégítés a legbiztonságosabb és legkönnyebben elérhető módja a szexuális kielégülésnek, ezért természetes, hogy sokan élnek vele.

Számos előnye van. Elsősorban segít az embereknek megérteni saját testükkel való kapcsolatot és pontosítani szexuális vágyaikat. Segít megtalálni a saját szexuális élvezetüket, ami javíthatja a párkapcsolatokban és a szexuális életben való részvételben elért eredményeket. Az önkielégítés javíthatja az alvás minőségét, csökkentheti a stresszt, és javíthatja az általános jólétet.

Az önkielégítés azonban még mindig tabutéma sok ember számára. Sok tévhit kering a témával kapcsolatban, például, hogy az önkielégítés negatívan befolyásolja az egészséget, vagy hogy csak azok csinálják, akiknek nincs párjuk. Ez súlyos tévedés. Haverom 10 éve van párkapcsolatban és rendszeresen “elfoglalja magát kis időre”. Sőt, van hogy párja bíztatja. Azonban ezek a tévhitek teljesen alaptalanok, és az önkielégítés egy természetes és egészséges része a szexualitásnak.

Az önkielégítés egy olyan dolog, amelyet mindenki csinálhat, és melynek semmilyen negatív hatása nincs az egészségre. Éppen ellenkezőleg, az önkielégítés javítja az általános jólétet és segít az embereknek megérteni saját testüket és szexuális vágyaikat.

Szóval sose érezd magad kellemetlenül. Ez a 21. század. Szerinted a rómaiak el voltak ilyenekkel foglalva? A gladiátoroktól is csak annyit kérdeztek az utolsó estéjükön mielött beküldték őket az aránéba, hogy férfit vagy nőt kérsz a vacsora után?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük