Az alvás az emberi élet egyik legfontosabb tevékenysége. Segít regenerálni a testet és az elmét. Segíti jobbá tenni az emlékezést és lelkünk érzelmi szabályozását. Az rossz alvás vagy annak megvonása azonban jelentős egészségügyi problémákat okozhatnak. Ezért fontos, hogy mindannyian odafigyeljünk az alvás minőségére és mennyiségére. Az alvás világnapja egy olyan esemény, amely arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet az alvás fontosságára.

via GIPHY

Az alvás világnapja az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) kezdeményezése, amelyet idén március 19-én tartanak. A cél az, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok kockázataira, az alvással kapcsolatos betegségekre és a megelőzés lehetőségeire.

Az alvással kapcsolatos betegségek számos krónikus egészségügyi problémához vezethetnek, beleértve az elhízást, a cukorbetegséget, a szív- és érrendszeri betegségeket és a mentális zavarokat.

Így mi is szeretnénk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy aludjon egy jót és figyeljen a megfelelő alvás mennyiségére minden nap.

via GIPHY

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük